Arrangement

Arrangementet er AFLYST

Dette arrangement med Rune Engelbreth er blevet AFLYST. Vi henviser i stedet for til DN Vordingborgs tilsvarende arrangement, den 20. marts.

VILDERE NATURNATIONALPARKER, DANSK NATURKRISE OG DE STORE DYRS GENKOMST

Danmarks Naturfredningsforening  inviterer til et arrangement med Rune Engelbreth tirsdag den 2. april på det Gamle Bibliotek i Nykøbing F.

På globalt plan er ca. 200.000 arter uddøde inden for de seneste 500 år som følge af menneskets udbredelse, naturødelæggelse og ressourceforbrug – I Europa har dansk natur det særlig slemt og ligger i bund i EU. Derfor er der brug for at gentænke en naturforvaltning, der i højere grad tager udgangspunkt i naturens præmisser.

Men hvorfor har dansk naturpolitik og naturforvaltning ikke standset den igangværende naturforarmelse herhjemme, og hvad skal der til for at fremme biodiversiteten i Danmark?

I ord og naturbilleder gør Rune Engelbreth Larsen os klogere på den danske naturkrise, og hvorfor vildere naturnationalparker kan være en del af løsningen på problemet. Ordet og konceptet "naturnationalpark" er opfundet af forfatteren og er i dag under etablering 15 steder i Danmark. Foredraget redegør bl.a. for, hvorfor naturnationalparker indebærer udsætningen af store dyr som f.eks. vildheste, elge og bisoner - og kommer ind på de udfordringer, der følger med i form af dyrevelfærd, hegn og sikkerhed.

• OM FOREDRAGSHOLDEREN

Rune Engelbreth Larsen er idéhistoriker, forfatter og naturfotograf. Medlem af Repræsentantskabet og Naturfagligt Udvalg i Danmarks Naturfredningsforening. Tidligere medlem af Det Etiske Råd (2017-22). Har skrevet 20 bøger, senest: 'Naturnationalparker og de store dyrs genkomst' (2023):

 

Rune Engelbreth Larsens bog, Danmarks genforvildede natur, der præsenterer naturnationalpark-konceptet, har fået en flot modtagelse: »Fortjener stor udbredelse … Detaljerede analyser, stor skønhed … over 100 meget smukke fotos.«

Bogen handler om vilde danske naturlandskaber uden byer og uden motorsavenes larm i skovene, hvor genudsatte nøglearter kan skabe en foranderlig natur- og oplevelsesrigdom. Kort og godt om naturnationalparker.

Arrangementet er gratis, men på grund af begrænset antal pladser beder vi om tilmelding for deltagelse - tilmelding bedes ske senest onsdag d. 27. marts til Lone Teglkamp
på e-mail: lone.teglkamp@hotmail.com
eller tlf.: 51523712.