Stifortegnelse

Lokalkomiteen i den daværende Nysted Kommune udarbejede ca. 2003 et kort over alle kendte stier i kommunen med tilhørende kommentarer. Takket være dette store arbejde kan man for denne del af Guldborgsund Kommune se, hvilke muligheder der er, for at bevæge sig væk fra de almindelige veje og ud i de mere afsides liggende naturområder. i 2010 blev kort og beskrivelser revideret.

Rundt om Nysted

Gangstien, Rundt om Nysted, blev officiel indviet i sommeren 2008 da en nyanlagt kort strækning fra Wichmandsvej lige ved indkørslen til byen, bag fjernvarmeværket, gjorde det muligt at gå hele vejen rundt om byen. Hele turen er ca. 5 km. lang og man kan på store dele af stien også cykle. Den er delvis skiltet. Ved startpunktet kaldes den "Sti til Klostermosen". Man kan starte hvor som helst på forløbet og ruten kan forkortes flere steder.

Her kan man hente en beskrivelse af ruten med kort og billeder og selv printe den ud.

Klostermosestien er en del af "Rundt om Nysted" og går fra Wichmandsvej ved Nysted Fjernvarmeværk og videre langs nordkanten af Nysted byområde til mose og lergravsområde øst for byen. Den er en del af "Rundt om Nysted", og på kortet til højre går den ca. mellem 15-13, I løbet af sommerhalvåret 2014 har  DNs lokalgruppe Nysted registreret en del af plantevæksten langs den korte sti. Vi har lagt billeder og link til nærmere omtale frem på denne side:

Paradis-ruten / rute 38

I Nysted-området findes derudover Paradisruten, der forløber langs hele sydkysten, nogle steder faktisk lige på kanten. Den er skiltet, og er en del af den regionale rute 38. Ruten går fra Nakskov langs Lollands sydkyst og videre op langs Guldborgsund til Nykøbing.

I sommeren 2010 har Guldborgsund Kommune udgivet en brochure om Paradisruten. Den kan fås på turistbureauerne og i Info-caféen på Nysted Rådhus.

Høvænge

Ved Høvænge Havn, vest for Nysted, findes flere muligheder for at gå rundture og dermed vende tilbage til udgangspunktet og en parkeret bil.

Skejten/Fuglsang

Her kan man finde en pjece med vandrestier i Skejten/Fuglsang-området.