Nyhed

Affaldsindsamling 2024

Danmarks Naturfredningsforenings årlige affalds-indsamling løber i år af stablen fra d. 8. til d. 14. april (uge 15)

I anden uge af april løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen, hvor frivillige i hele landet går sammen om at befri naturen og deres lokalområder for henkastet skrald.

DN Guldborgsund støtter selvfølgelig op om initiativet og opfordrer borgerne i Guldborgsund Kommune at gå en lille ”affaldstur” i løbet af uge 15 (går man turen et par dage før eller efter, så er det også helt fint).

Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når titusindvis af frivillige borgere i uge 15 trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder i naturen og på gader og stræder. Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er lige om hjørnet, og igen i år inviterer foreninger, virksomheder, sportsklubber, familier m.fl. på lokale indsamlinger i hele landet.

Affaldsindsamlingen er fuldstændig på frivillig basis (kan gå som enkeltperson eller gå i en lille gruppe), og man bestemmer selv - hvornår og hvorhenne og hvor langt man vil gå.

Tag gerne børnene / børnebørnene med turen (dog ikke på de stærkt trafikerede veje), og husk at anskaffe en gribetang til hver ”unge” – så vil I opleve, at der sker ting og sager.

Danskere er blandt dem, som laver mest affald per indbygger i EU. Og stadig alt for meget af affaldet ender i vores byer og natur.

Så kom og vær med i kampen for et Danmark fri for affald og opret en affaldsindsamling allerede i dag (stadig som enkeltperson eller en lille gruppe – man bestemmer selv).

Der er meget mere information på hjemmesiden:

https://www.affaldsindsamlingen.dk/

Eller gå direkte til tilmelding på linket herunder:

https://www.affaldsindsamlingen.dk/opret-indsamling/


God tur.

På vegne af DN Guldborgsund

Kristine Zeuthen Jeppesen